Медът премахва негативното влияние на компютъра

hurt me eyes

Компютърът постепенно става наш постоянен враг, хранейки се с нашите здрави очи. Американски учени установиха, че три чашки чай с мед на ден защитават вашите очи от негативното влияние на компютъра.

Зрителният компютърен синдром

Извън всяко съмнение, освен положителните моменти, прогресът носи на човека и проблеми, един, от които е получил названието „компютърен зрителен синдром“. Не всеки лекар се решава да постави подобна диагноза, но проявата на болестта е очевидна. Когато след работа зад компютър, усетите зачервяване на очите, болка, сухота, замъглено зрение, затруднение във фокусирането на различно разстояние, поява на обща умора, раздразнителност, главоболие, е дошло време да спасявате зрението си.

Обърнете внимание на витамините, които влияят позитивно на зрението, те се съдържат не само в боровинките и меда, но и в домата, магданоза, кивито, червен и черен хайвер. Мерките за профилактика и намаляване на вредното влияние на компютъра върху очите е добре да не се ограничават само с яденето. Зрителната умора може да се намали, ако правилно организирате работното си място. Разположете монитора на не по-близо от 70 см разстояние, по-ниско от нивото на очите. Давайте на очите си отдих от 5 до 10 минути на всеки час. Възстановявайте зрението си с помощта на специални упражнения за очи, масаж.

Чай с мед намалява напрежението в очите

Това е особено актуално след работа с компютър. Медиците препоръчват всеки път да добавяте в напитката мед от липа или детелина. Оптималната доза е три чашки на ден.

Други вреди нанесени от компютъра

Канадските специалисти откриват асоциация срещу прекомерното използване на компютъра и интернет сред подрастващите. Колкото повече учениците се задържат пред компютъра, толкова рисковете от девиантното поведение достигат до 90% при малките геймъри.

Не прекалявайте с компютъра. Разходете се или просто отидете до кухнята, за да си набавите необходимите витамини, похапвайки нещо вкусно и много полезно – NIKONI „Мед с тахан”. Медът ще ви защити от много беди. При  нужда си пригответе и медови капки, помагащи да се намали възпалението и вредното влияние на обкръжаващата ви среда. Един наистина добър народен начин за уморени очи.

Разредете мед 1:2 (1 ч. л. мед + 2 ч. л. преварена вода). Истинският мед винаги пари. Към него трябва да привикнете постепенно.

Истинският мед ще намали вредното влияние от компютъра, но и вие не прекалявайте.

Summary
Article Name
Медът премахва негативното влияние на компютъра
Description
Чай с мед намалява напрежението в очите. Това е особено актуално след работа с компютър. Медиците препоръчват всеки път да добавяте в напитката пчелен мед.
Author
Медът премахва негативното влияние на компютъра